Recept na veganskou zeleninovou polévku
Bez lepku, Polévky

Zelená polévka pro zelenáče

Když nechcete vyhazovat zbytky zeleniny, naházíte je do hrnce a náhodou se tak stanete polévkovou královnou :))) Ne vážně, tohle je asi nejlepší polévka, kterou jsem kdy uvařila, naprosto jsem se do ní zamilovala a určitě ji budu vařit častěji, je to fakt luxus.

  • řepkový olej
  • 1/2 velké cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička kurkumy
  • 1/2 lžičky kari
  • 1/2 cukety
  • 1 hrst mraženého hrášku (nebo čerstvého ze zahrádky)
  • 2 velké hrsti špenátu
  • 1/2 – 3/4 litru zeleninového vývaru
  • 1/2 chilli
  • sůl, pepř na dochucení
  • šafrán na ozdobu

Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na tenké plátky. V hrnci rozehřejeme olivový olej, přidáme cibuli a česnek a smažíme dosklovata. Přidáme kurkumu a curry a promícháme. Přidáme cuketu, hrášek a špenát a na středním plameni mícháme, dokud se špenát lehce nezmenší (případně dokud není hrášek řádně rozmrazený, pokud používáte mražený). Zalijeme zeleninovým vývarem a necháme vařit cca 30 minut, podle potřeby můžeme podlévat, já nechávám vyvařit co nejvíce vody tak, aby byla zelenina ještě ponořená. Stáhneme z plamene, rozmixujeme na hladký krém, vrátíme zpět na plamen a dochutíme chilli, solí a pepřem. Servírujeme se špetkou sušeného šafránu.

Tohle množství je na 2 porce, takže pokud vaříte pro celou rodinu, násobte ingredience ;)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply