Přihlaš se k odběru, ať se jako první dozvíš o nových receptech, článcích a soutěžích. Už Ti nic neunikne ;)

Veganská svíčková podle receptu mých rodičů

Moje rodiče dělají nejlepší svíčkovou na světě – samozřejmě! Ale vážně, rodiče vždycky vaření bavilo a dali si dost práce s vypilováním některých receptů a svíčková je právě jedním z těch jídel, které dělají zas a znovu, a které si každý pochvaluje. Takže když jsem vymýšlela veganskou verzi, jasně, že jsem sáhla po jejich receptu :-) Recept na houskový knedlík najdete tady.

  • Řepkový olej
  • 3 mrkve
  • 3 petržele
  • 1/4 celeru
  • 3 limetkové listy
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička tymiánu
  • 6 kuliček nového koření
  • malá hrstka kuličkového pepře
  • voda
  • 200-250 ml rostlinné smetany

Mrkev, celer a petržel oloupeme a nahrubo nastrouháme. Ve větším hrnci rozehřejeme olej, přidáme nastrouhanou zeleninu a všechno koření. Zalijeme hrnkem až dvěma vody a necháme dusit asi 40 minut, dokud zelenina nezměkne a lehce se začne rozpadat. Vyndáme bobkový list a limetkové listy. Zeleninu teď buď pasírujeme přes cedník, nebo rozmixujeme tyčovým mixérem. Zalijeme rostlinnou smetanou a na mírném plameni provaříme ještě asi dvě minutky. Dosolíme a dopepříme podle chuti.

Servírujeme s domácím houskovým knedlíkem a brusinkovým terčem (plátek citronu, brusinky a rostlinná šlehačka). Pokud nechceme samotné, můžeme přidat například plátek uzeného tofu.

XOXO

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *