Přihlaš se k odběru, ať se jako první dozvíš o nových receptech, článcích a soutěžích. Už Ti nic neunikne ;)

Veganská svíčková podle receptu mých rodičů

Moje rodiče dělají nejlepší svíčkovou na světě – samozřejmě! Ale vážně, rodiče vždycky vaření bavilo a dali si dost práce s vypilováním některých receptů a svíčková je právě jedním z těch jídel, které dělají zas a znovu, a které si každý pochvaluje. Takže když jsem vymýšlela veganskou verzi, jasně, že jsem sáhla po jejich receptu :-) Recept na houskový knedlík najdete tady.

  • Řepkový olej
  • 3 mrkve
  • 3 petržele
  • 1/4 celeru
  • 3 limetkové listy
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička tymiánu
  • 6 kuliček nového koření
  • malá hrstka kuličkového pepře
  • voda
  • 200-250 ml rostlinné smetany

Mrkev, celer a petržel oloupeme a nahrubo nastrouháme. Ve větším hrnci rozehřejeme olej, přidáme nastrouhanou zeleninu a všechno koření. Zalijeme hrnkem až dvěma vody a necháme dusit asi 40 minut, dokud zelenina nezměkne a lehce se začne rozpadat. Vyndáme bobkový list a limetkové listy. Zeleninu teď buď pasírujeme přes cedník, nebo rozmixujeme tyčovým mixérem. Zalijeme rostlinnou smetanou a na mírném plameni provaříme ještě asi dvě minutky. Dosolíme a dopepříme podle chuti.

Servírujeme s domácím houskovým knedlíkem a brusinkovým terčem (plátek citronu, brusinky a rostlinná šlehačka). Pokud nechceme samotné, můžeme přidat například plátek uzeného tofu.

Vaříte podle mých receptů? Nezapomeňte nahrát výsledek na Instagram, označte mě na fotce @jona.veglife a přidejte #vegajemega :)

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.