Přihlaš se k odběru, ať se jako první dozvíš o nových receptech, článcích a soutěžích. Už Ti nic neunikne ;)

Veganská rukolová polévka za pár minut

Recept na tuhle polévku mám odkoukaný od své nejlepší kamarádky a bývalé spolubydlící (ahoj Káťo), a právě v době, kdy jsme spolu bydlely, jsme tenhle recept zveganizovaly, abych ho mohla jíst taky. Já dneska už nezahušťuju jíškou, protože když to jde, tak dávám přednost bezlepkové variantě a celkově dávám přednost méně krémovým polévkám (většinou), ale kdo chce, nechť si ji přidá. Polévka je rychlá, jednoduchá, a neskutečně dobrá :) Tohle množství vychází na dvě porce, takže upravujte podle potřeby.

  • Olivový olej
  • 1 menší cibulka, já tentokrát použila 2 jarní cibulky
  • 2 menší brambory
  • 250 g rukoly
  • 0,5 – 0,75 l vývaru (nebo kostka bujonu + voda)
  • 1-2 stroužky česneku
  • Sojové mléko
  • Sůl, pepř

Cibuli nakrájíme na kostičky, pokud máme jarní tak na kolečka, brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, rukolu omyjeme, česnek oloupeme.
V hrnci rozpálíme olej, přidáme cibuli a brambory a zlehka zasmahneme. Pokud používáme kostkový bujon, tak ho přidáme rovnou s cibulí a bramborami. Přidáme rukolu a mícháme, dokud se rukola neusadí a neztmavne. Zalijeme vývarem, nebo v případě, že jsme použili bujon, vodou. Vaříme asi 10 minut do změknutí brambor, občas zamícháme. Do polévky přidáme vymačkaný česnek, zamícháme, hrnec stáhneme z oleje a ručním mixérem rozmixujeme. Poté vrátíme na mírný plamínek přidáme pár lžic sojového mléka, já dávám cca 4-5, dochutíme solí, pepřem a máme hotovo.

Servírujeme buď takto, nebo můžeme přidat čerstvou rukolu, veganskou zakysanku, nebo třeba krutony :) Enjoy.

Vaříte podle mých receptů? Nezapomeňte nahrát výsledek na Instagram, označte mě na fotce @jona.veglife a přidejte #vegajemega :)

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.