Přihlaš se k odběru, ať se jako první dozvíš o nových receptech, článcích a soutěžích. Už Ti nic neunikne ;)

Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky jsou moje nejoblíbenější cukroví vůbec a udělat veganské je strašně jednoduché, jediné co potřebujete, abyste dosáhli super výsledku, je rostlinný margarín. Já jsem použila Alsan, který se dá koupit ve veganských prodejnách nebo zdravých výživách a oproti klasickému máslu není o moc dražší (45 kč) – BIO verze pak dražší je, ta stojí kolem 60 kč.

Pokud nejste v pečení cukroví ještě zběhlí, tak nezoufejte, je to jednoduché. Důležité je nechat odležet těsto. Já peču tak, že jeden večer připravím těsta a další večery peču :)

  • 440g hladké mouky
  • 170g mletých vlašských ořechů
  • 340g rostlinného margarínu (Alsan)
  • 100g moučkového cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • moučkový cukr na obalení

Všechny ingredience smícháme a rukama uhněteme v těsto tak, aby se všechny ingredience propojily. Zabalíme do potravinářské fólie (aby neunikala vlhkost) a necháme odležet v lednici alespoň hodinu, lépe však přes noc.

Když máme těsto odleželé, vyndáme ho z lednice, vždy uřízneme kousek a ten zpracováváme, zatímco zbytek čeká zabalený v lednici, se studeným těstem se mnohem lépe pracuje. Z těsta kousek uždíbneme vyválíme v ruce na „hada“ a vytvarujeme do rohlíčku. Pokládáme na plech (můžeme vyložit pečícím papírem, obzvlášť pokud máme starší plech, který už se připaluje). Pečeme v troubě předehřáté na 180°C cca 14 minut, nebo lépe dokud kraje rohlíčku nezrůžoví. Rohlíčky opatrně sundáme z plechu a ještě teplé obalíme ve vanilkovém cukru.

Když rohlíčky vychladnou, vložíme je to vzduchotěsné nádobky nebo krabice a dáme na chladné místo pár dní uležet. Tyhle rohlíčky jsou hodně křehké a po odležení se úplně rozplývají v ústech :-)

 

Vaříte podle mých receptů? Nezapomeňte nahrát výsledek na Instagram, označte mě na fotce @jona.veglife a přidejte #vegajemega :)

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.