Vegan recept na těstoviny s krémovou cuketovou omáčku
Bez lepku, Hlavní jídla

Těstoviny s krémovou cuketovou omáčkou

Je to teprve pár dní, co mi v Topnatur představili několik jejich produktů. Jako první jsem vyzkoušela „kokosovou pochoutku do kávy“ a musím říct, že to není špatné, do kafča i do čaje fajn, takže jsem samozřejmě musela vyzkoušet, jak by se s tím vařilo a musím říct, že jsem spokojená. Necpala bych vám na blogu produkt, se kterým nejsem spokojená, ale tahle investice se vyplatí. Proč? Protože jeden sáček téhle jakože smetany, vyjde na nějakých 30 Kč, zatímco hotové rádoby smetany od Alpra například stojí asi dvojnásob, s tím, že abyste dosáhli podobného výsledku, musíte ji tam vylít celou – a stejně to ne vždy drží, jak má. Takže ano, i když mě oslovili na bartrovou spolupráci, stejně vám to doporučuju na základě spokojenosti a vypadá to, že s tím budu vařit docela často.

Ale už šup na recept, ať vás nezdržuju ;)

  • těstoviny
  • olivový olej
  • 1/2 cukety
  • 1 hrnek rostlinného mléka (já jsem použila domácí ovesné)
  • 2 lžičky sušené „smetany“, nebo adekvátní množství rostlinné smetany (půl hrnku – hrnek)
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce lahůdkového droždí
  • sůl, pepř na dochucení

Těstoviny uvaříme podle návodu a mezitím si připravíme omáčku. V hlubší pánvi rozehřejeme olej, přidáme cuketu a zlehka osmahneme. Poté zalijeme mlékem a přidáme rostlinnou variantu smetany (ať už sušenou, nebo tekutou). Pokud přidáváme tekutou, naléváme ji postupně tak, aby omáčka zhoustla. Do směsi vymáčkneme dva stroužky česneku, přidáme lahůdkové droždí a povaříme – omáčka by měla ještě trochu zhoustnout a vše by se mělo krásně spojit. Na závěr dochutíme podle potřeby solí a pepřem, přihodíme uvařené těstoviny, důkladně promícháme a můžeme servírovat :-)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply