Přihlaš se k odběru, ať se jako první dozvíš o nových receptech, článcích a soutěžích. Už Ti nic neunikne ;)

Svařák s pomerančem a citronovou kůrou

4Přichází období svařáčků a vánočních procházek. I když svařák na Staromáku má své kouzlo, ten domácí je o něco lepší, než jen ohřáté víno se směsí koření. Do toho našeho dáváme pomeranče a kousky citronové kůry, které svařené víno příjemně dochutí.

  • Láhev červeného vína
  • citronová kůra z půlky citronu
  • 2 pomeranče
  • 10 hřebíčků
  • 3 lžíce cukru
  • 1 celá skořice
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/2 lžičky muškátového oříšku

Pomeranče oloupeme a zapícháme do nich hřebíček. Citron důkladně omyjeme a ukrojíme kousky citronové kůry. Všechny ingredience vložíme do hrnce, zalijeme červeným vínem a ohříváme na mírném plameni. V tomto případě nechceme, aby se nám alkohol vyvařil, takže držíme teplotu pod bodem varu a opravdu jen ohříváme. Pokud se nám zdá, že se víno začne vařit, vypneme plamen a necháme chvíli vystydnout, pak znovu zapneme a ohříváme. Ideálně prohříváme kolem 10 minut, s odstavnými předstávkami kolem 20-25 minut.

Servírovat můžeme samostatně, se skořicí nebo s kousky pomeranče.

Vaříte podle mých receptů? Nezapomeňte nahrát výsledek na Instagram, označte mě na fotce @jona.veglife a přidejte #vegajemega :)

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.