Přihlaš se k odběru, ať se jako první dozvíš o nových receptech, článcích a soutěžích. Už Ti nic neunikne ;)

Salát s ovocem, pošírovanou hruškou a karamelizovanými ořechy

Zeleninové saláty u nás doma vždycky frčely, ale stejně jsem se vždycky těšila k babičce na ty ovocné, takže dneska tu mám jeden i pro vás. Recept je na jednu porci, takže počítejte, kolik porcí chcete vytvořit a směle do toho :-)

  • 2 listy římského salátu
  • Hrst baby špenátu
  • Pošírovaná hruška (1l červeného vína, lžička anýzu, lžička citronové kůry, jedna skořice)
  • Karamelizované ořechy (hrst vlašských ořechů, 1 lžíce datlového sirupu, 1 lžíce třtinového cukru, 100ml vody)
  • 2 jahody
  • Hrst borůvek

Jak na pošírovanou hrušku

Hrušku oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Do hrnce vložíme hrušku, anýz, citronovou kůru, skořici a zalijeme červeným vínem. Víno přivedeme k varu a pak na středním plameni vaříme, dokud hruška víno nenasákne. Já jsem vařila asi hodinu a postupně jsem hrušku podle potřeby otáčela. Před použitím do salátu ji necháme vystydnout.

Jak na karamelizované ořechy

Vlašské ořechy vložíme do pánve, přelijeme datlovým sirupem, posypeme třtinovým cukrem a přidáme vodu. Pánev dáme na mírný plamen a za stálého míchání vaříme, dokud se voda téměř nevypaří a vznikne karamel. Jakmile jsou ořechy obalené v karamelu, rozložíme je na pečící papír. Před použitím do salátu je necháme vystydnout.

Salát

Nejprve si připravíme zelené lůžko – na talíř vyskládáme římský salát a baby špenát. Hrušku podle potřeby nakrájíme, já jsem na tu jednu porci využila 1/4 hrušky. Rozložíme pokrájené jahody, borůvky, karamelizované ořechy a ihned servírujeme.

Vaříte podle mých receptů? Nezapomeňte nahrát výsledek na Instagram, označte mě na fotce @jona.veglife a přidejte #vegajemega :)

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.