Přihlaš se k odběru, ať se jako první dozvíš o nových receptech, článcích a soutěžích. Už Ti nic neunikne ;)

Rychlé Brownies z klasických surovin

Tyhle Brownies jsou asi nejjednodušší veganský dezert, který jsem kdy vymyslela. Nejvíc mě na nich baví, že nepotřebujete nic, co by běžně nebylo doma (teda když aspoň občas něco upečete). Navíc jsou snadné a rychle hotové, takže win-win. Tohle množství těsta používám na plech 30×25 cm, dá se určitě i do menšího, akorát budou ve výsledku vyšší. Větší plech bych naopak nedoporučovala, byly by už moc tenké a suché.

  • 150g hladké mouky
  • 100g cukru moučka
  • 1x vanilkový cukr
  • 40g kakaa
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 1/2 lžičky soli
  • 250 ml vody
  • 75 ml slunečnicového oleje

Předehřejeme troubu na 200°C a než bude ready si připravíme těsto. Teoreticky nejdřív promíchám všechny sypké věci a pak přidám ty tekuté, ale u tohodle těsta je to fakt úplně jedno, klidně to tam můžete naházet jak vám to přijde pod ruku. Když se míchá těsto ručně, tak v něm zůstanou malé škraloupky, ale to není problém. Buď vymažeme plech rostlinným máslem a vysypeme moukou, nebo (pokud nám nejde o úplně perfektní tvar) rozléváme na pečící papír. Pečeme zhruba 15-20 minut, s tím, že hotové to je, když je povrch hodně tmavý až černý a téměř se neleskne, vnitřek můžeme zkoušet klasicky píchnout páratkem, když se na párátko nenalepí těsto, máte hotovo, gratuluju.

Hotové Brownies necháme ještě před jakoukoliv manipulací důkladně vychladnout, pokud se vyndají z plechu teplé, tak praskají – což chuťově nevadí, jen to nevypadá tak hezky. Můžou se jíst samotné, ale já je mám nejradši s ovocem, přelité čerstvě rozmačkanými jahodami nebo malinami.

Vaříte podle mých receptů? Nezapomeňte nahrát výsledek na Instagram, označte mě na fotce @jona.veglife a přidejte #vegajemega :)

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.