Veganská Chia marmeláda recept
Bez lepku, Pomazánky a dipy, Snídaně

Rychlá marmeláda s Chia semínky

Marmelády jsou u nás nedostatkové zboží, hlavně proto, že je rozdáváme kamarádům a známým, jak na běžícím páse. Maminka dělá samozřejmě úplně nejlepší, dokonce bez želatiny, nicméně je to taková společná zábava na dlouhé letní večery na chalupě. V hektickém městském životě mám radši tuhle rychlovku – zabere ani ne půl hoďky a může se jíst téměř hned. Dávám tedy recept na jednu „porci“, což je jedna středně velká zavařovačka.

  • 3 hrnky mraženého ovoce (jahody+rybíz nejlepší)
  • 3 lžíce chia semínek
  • Datlový sirup podle chuti
  • 1 lžička vanilkového extraktu (nebo vanilkový cukr)

Mražené ovoce dáme do hrnce a přidáme 2 lžíce datlového sirupu a vanilkový cukr nebo vanilkový extrakt. Vaříme asi 10 minut, přičemž pořád mícháme. Podle chuti přidáváme další datlový sirup (na rybízovou používám až 5 extra lžic), když je ovoce dostatečně měkké, trochu ho pomačkáme a přidáme chia semínka. Ještě povaříme dalších zhruba 10 minut. Jakmile je marmeláda dostatečně hustá, stáhneme ji z ohně a necháváme vychladit na pokojovou teplotu. Poté naplníme zavařovací sklenici a dáme do lednice. V lednici vydrží marmeláda minimálně týden, ale za tu dobu se u nás většinou sní :)

Veganská Chia marmeláda recept

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply