Přihlaš se k odběru, ať se jako první dozvíš o nových receptech, článcích a soutěžích. Už Ti nic neunikne ;)

Rimmerova noční můra: Gazpacho

Polévka Gazpacho. Nejhezčí večer mého života. Pozvali mě ke kapitánovu stolu. A to jsem byl v podniku pouhých čtrnáct let. Šest důstojníků a já! Říkali mi „Arnolde“. Jako první chod byla polévka Gazpacho. Nevěděl jsem, že se polévka Gazpacho podává studená. Dal jsem si zavolat kuchaře a řekl jsem mu, aby ji odnesl a přinesl teplou. Udělal to! Výraz v jejich tvářích mě pronásleduje dodnes!! A já myslel, že se smějou kuchaři, ale celou tu dobu se smáli mně, zatímco jsem jedl svou vařící polevku Gazpacho! A pak už jsem nikdy nejedl u kapitánova stolu. To byl konec mé kariéry.

A teď vážně.. Španělsko miluju a Gazpacho je taková nejvíc profláklá španělská klasika, která je navíc sama o sobě vegan, ba dokonce RAW. Tenhle recept jsem si přivezla ze svého posledního pobytu v Zaragoze a dala mi ho jedna moc milá starší paní s tím, že verzí je několik, ale jejich rodina dělá tuhle, protože je jednoduchá a rychle hotová (takže asi tušíte, že jsme si padly hned do oka). Každé léto si tenhle recept alespoň jednou udělám, zavzpomínám na Španělsko a na tuhle milou babču a užívám si letní osvěžení jak se patří. A teď posílám tenhle recept dál, ať si můžete kousek Španělska udělat taky.

  • 6 rajčat
  • 1 zelená paprika
  • 1 okurka
  • 1/2 cibule
  • 2 jarní cibulky
  • 1-2 stroužky česneku
  • 3/4 hrnku olivového oleje
  • 1/2 hrnku vody
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře

Zeleninu nahrubo pokrájíme, vše dáme do mixéru a rozmixujeme do hladka. Pokud chcete servírovat ihned, přidejte do mixéru několik kostek ledu, aby byla polévka krásně chladná, jinak dejte alespoň na hodinu do lednice. Servírujeme se zeleninou na drobné kousky (rajčata, okurka, paprika, jarní cibulka), s chlebovými krutony a zakápnuté olivovým olejem.

XOXO

Share this article

1 Comment
  • Eva Hemmerová
    20 Červen, 2016

    Název receptu pobavil! Rimmer je zabiják! :D

What do you think?

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *