Přihlaš se k odběru, ať se jako první dozvíš o nových receptech, článcích a soutěžích. Už Ti nic neunikne ;)

Rajčatová bruschetta

Teď jsem byla pořád sladká nějaká, tak ať tu máme taky něco slaného.. Italská kuchyně je jedna z mých nejoblíbenějších vůbec. Klasická italská kuchyně (Marcella Hazan), byla dokonce asi první kuchařka, podle které jsem něco vařila.. kromě těch maminčiných, babiččiných a tak. Bruschetta di pomodoro se sice zrovna nevaří, ale o to příjemnější recept to je. Jednoduchý, rychlý, z čerstvých surovin a krásně ovoněný bazalkou.

  • 400g rajčat
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 velký nebo 2 menší stroužky česneku
  • Velká hrst čerstvé bazalky
  • Bageta

Rajčata pokrájíme na menší kousky podle velikosti. Já používám „plum tomatoes“ (nevím, jak se jim říká česky) a krájím je na šestiny. Pokrájená rajčata dáme do mísy, zakápneme olejem, přidáme vymačkaný česnek, a nahrubo posekané lístky bazalky. Dosolíme, opepříme podle chuti, opatrně zamícháme a dáme zhruba na hodinu uležet do lednice.

Bagetu pokrájíme na plátky a jednotlivé plátky na sucho opečeme dokřupava na pánvi. Krajíček bagety položíme na talíř, lžící naneseme bruschettu a zakápneme olivovým olejem, případně balzamikem.

Bez lepku je toto jídlo v případě, že použijete bezlepkovou bagetu. 

Vaříte podle mých receptů? Nezapomeňte nahrát výsledek na Instagram, označte mě na fotce @jona.veglife a přidejte #vegajemega :)

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.