Veganská buchta s drobenkou
Česká klasika, Sladké, Snídaně

Ovocná buchta s krustou

Je to spíš takový letní recept, co? Ale no a co! Já tyhle ovocné buchty miluju, kór když jsou sladko-kyselé. Do téhle jsem nacpala rybíz a maliny, ale můžete si tam dát úplně jakékoliv ovoce máte rádi vy. Skvělá bude určitě s borůvkami, rebarborou, jahodami, nebo třeba i meruňkami. Prostě co chcete, to tam dejte ;)

  • 1 a 1/2 hrnku ovesných vloček
  • 3/4 hrnku hladké mouky
  • 1/2 hrnku třtinového cukru
  • 1 lžíce citronové kůry
  • 1/4 lžičky kypřícího prášku
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 hrnek kokosového oleje (nerozpuštěného)
  • 2 1/2 hrnku ovoce (já jsem dávala – 1 hrnek malin, 1 a 1/2 hrnku rybízu)
  • 1 lžíce marmelády (já jsem použila domácí chia marmeládu
  • pár kapek vanilkového extraktu

Troubu předehřejeme na 180°C.

V míse smícháme všechny suché ingredience (ovesné vločky, mouku, cukr, citronovou kůru, kypřící prášek, sůl), poté přidáme kokosový olej a rukama ho zapracujeme do těsta. Těsto nebude úplně pevné, ale mělo by být hutné a držet pohromadě, pokud ne, přidejte ještě kokosový olej, abyste těsto více „slepili“. Cca třetinu těsta si necháme na krustu.

Dvě třetiny těsta dáme do pekáče vyloženého pečícím papírem a jemně zamáčkneme, abychom měli těsto všude stejně vysoké. Dáme do trouby péct na cca 10 minut. Mezitím smícháme v misce ovoce s marmeládou a vanilkovým extraktem. Na předpečené těsto natřeme ovocnou směs a posypeme zbytkem těsta (v ruce si z těsta uděláme hrudky). Pečeme ještě dalších cca 30 minut.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply