Přihlaš se k odběru, ať se jako první dozvíš o nových receptech, článcích a soutěžích. Už Ti nic neunikne ;)

Mrkvový krém se zázvorem a jablkem

By Posted on 0

Venku je pořád ještě zima, tak si dnes dáme mrkvový krém na zahřátí, co vy na to? Přidávat do mrkvového krému jablko jsem se naučila v Incruenti, je to fakt mňamka. Ale samozřejmě můžete vynechat, pokud se na to z nějakého důvodu necítíte ;) Množství je na cca 4 porce – záleží, kolik si naložíte :-)

  • řepkový olej
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • kus zázvoru, cca 2 cm
  • 3/4 kg mrkve
  • zeleninový vývar
  • 1 jablko
  • 2 lžíce kokosové smetany
  • 1/2 lžičky cayenne pepře
  • sůl, pepř
  • dýňové semínko (můžeme vynechat)

Nakrájíme cibuli na kostičky, česnek na plátky, zázvor na drobné kostičky (nebo nastrouháme), mrkve na kolečka, jablko na drobné kostičky.

V hrnci rozehřejeme řepkový olej, přidáme cibulku a zpěníme. Přidáme česnek a zázvor a za stálého míchání asi minutku smažíme. Přidáme mrkev a ještě asi minutku dvě opékáme a potom zalijeme zeleninovým vývarem. Já jsem použila cca půl litru, důležité je, aby byla mrkev ponořená. Necháme vařit asi 15 minut, potom sundáme z plamene a rozmixujeme tyčovým mixérem.

Vrátíme zpět na plamen a podle potřeby dolijeme vývarem, pokud je krém moc hustý. Pakliže zalijeme necháme ještě asi 5 minut povařit. Za stálého míchání přidáme smetanu a ještě asi 2 minutky povaříme. Podle chuti přidáme cayenne pepř, sůl a klasický pepř, promícháme, přidáme 3/4 jablka, znovu promícháme a vypneme plamen.

Servírujeme s dýňovým semínkem (nemusí být) a trochou jablka.

Vaříte podle mých receptů? Nezapomeňte nahrát výsledek na Instagram, označte mě na fotce @jona.veglife a přidejte #vegajemega :)

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.