Přihlaš se k odběru, ať se jako první dozvíš o nových receptech, článcích a soutěžích. Už Ti nic neunikne ;)

Marmeláda z červené cibule

Z Británie jsem si přivezla jen hodně malinko receptů a tohle je jeden z nich. „Caramelised onions“ nebo „Red onion marmelade“ je ale mnohem univerzálnejší než se na první pohled zdá. Můžete použít místo pomazánky do sandwichů, osvěžit tím burger, nebo si to dát jen tak na chlebík. No a suprově se tahle marmeládka doplňuje s veganskou paštikou – na jednohubky úplně ideální! :-) Z tohoto množství je jedna menší krabička – ale ono to docela dost vydrží, kdybych dávala 1 porci/sandwich, tak z toho mám určitě na týden jídlo do práce a nejspíš mi i zbyde :-)

  • Olivový olej
  • 4 červené cibule
  • 3-4 lžíce agávového sirupu
  • 1 lžíce jablečného octa
  • sůl, pepř podle chuti
  • Můžeme přidat: špetku čili, 1 stroužek česneku

Cibuli nakrájíme na kolečka, ta překrojíme napůl a rozebereme jednotlivé proužky. V hrnci rozehřejeme olivový olej, přidáme cibuli a smažíme do změknutí. Zalijeme sladícím sirupem, octem a zhruba dvěma deckami vody. Vaříme za občasného promíchání asi 20 minut, dokud se voda nevypaří. Dosolíme, dopepříme, případně dochutíme podle potřeby a ještě zlehka promícháme a necháme „dojet“ na vypnutém sporáku.

Vaříte podle mých receptů? Nezapomeňte nahrát výsledek na Instagram, označte mě na fotce @jona.veglife a přidejte #vegajemega :)

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.