Přihlaš se k odběru, ať se jako první dozvíš o nových receptech, článcích a soutěžích. Už Ti nic neunikne ;)

Květáková polévka

Vánoce jsme oslavili, bramborový  salát už nemůžeme ani vidět a je čas zpracovat jídlo, které zbylo v lednici. V našem případě to byl hlavně květák, takže hurá do toho. Jako už obvykle je to levné, rychlé, jednoduché.. a zahřeje :)  Z tohoto množství jsou tak čtyři porce.

  • Řepkový olej
  • 1 menší cibule
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 1 brambora
  • Půlka květáku
  • 1l Zeleninový vývar nebo voda a bujon
  • 1/2 lžičky majoránky
  • 1/3 lžičky kurkumy
  • Sůl, pepř na dochucení

Cibuli, mrkev, bramboru a petržel nakrájíme na kostičky, z květáku použijeme jenom růžičky. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme mrkev, petržel, bramboru a květák a chvíli smažíme, řekněme kolem pěti minut. Pak zalijeme vývarem, přidáme koření, já dávám i kurkumu, protože to má pak hezčí žlutou barvu, ale není potřeba. Vaříme asi půl hodiny, dokud zelenina nezměkne. Dosolíme, dopepříme a servírujeme.

 

XOXO

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *