Přihlaš se k odběru, ať se jako první dozvíš o nových receptech, článcích a soutěžích. Už Ti nic neunikne ;)

Křupavá granola

Další recept, který jsem si přivezla z Británie – granola. Je fakt, že když jsem tam bydlela, tak jsem si ji většinou kupovala a nedělala sama, nicméně poprvé jsem ji jedla tam, a dělat svou vlastní jsem se naučila až zpátky doma. A hlavně proto, že když vidím, kolik tady stojí přeslazená éčková granola ze supermarketu, tak radši těch 15 minut obětuju a udělám si poctivou domácí.

  • ¼ hrnku ovesných vloček
  • 2 lžíce slunečnicových semínek
  • 2 lžíce rozinek
  • 2 lžíce sušených brusinek
  • 4 sušené meruňky
  • 3 lžíce kokosu
  • 2 lžičky datlového sirupu
  • 1 lžička kokosového oleje

Meruňky nakrájíme na malé kostičky. Plech pokapeme rozpuštěným kokosovým olejem a nasypeme na něj ovesné vločky, slunečnicová semínka rozinky, brusinky, sušené meruňky a kokos. Zakápneme datlovým sirupem a dáme péct do předehřáté trouby na 150°C. Po zhruba deseti minutách vše důkladně promícháme a pečeme ještě dalších 5-10 minut.

Vaříte podle mých receptů? Nezapomeňte nahrát výsledek na Instagram, označte mě na fotce @jona.veglife a přidejte #vegajemega :)

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.