Přihlaš se k odběru, ať se jako první dozvíš o nových receptech, článcích a soutěžích. Už Ti nic neunikne ;)

Křupavá granola s čokoládovou cizrnou, semínky a sušeným ovocem

Dneska trošku delší recept, ale pořád to není nijak složité, plus si to vyrobíte do zásoby, takže se určitě vyplatí trochu času zainvestovat :-)

Na čokoládovou cizrnu

  • 1 konzerva cizrny bez nálevu (aquafabu můžete použít na jiné recepty :))
  • 3 lžíce kokosového oleje
  • 4 řádky hořké čokolády (cca 30g)
  •  1 lžička vanilkového extraktu (nebo vanilkový cukr)
  • 2 lžíce slunečnicových semínek
  • 2 lžíce dýňových semínek

Na granolu

  • Cca 250 g ovesných vloček
  • 1 lžíce sezamu
  • 1/2 lžíce skořice
  • 2-4 lžíce datlového (nebo jiného) sirupu
  • 2 hrsti sušených brusinek
  • 1 hrst rozinek

Nejprve si připravíme čokoládovou cizrnu. Troubu předehřejeme na 175°C. Kokosový olej rozpustíme v misce ve vodní lázni, a když je téměř rozpuštěný, přidáme čokoládu a promícháme. Do misky přidáme cizrnu, vanilkový extrakt, slunečnicová a dýňová semínka a ještě jednou promícháme. Plech vyložíme pečícím papírem, rozlijeme na něj čokoládovou směs a pečeme asi 20 minut.

Když je čokoládová směs připravená, rozprostřeme na talíř a necháme vystydnout.

Do hlubší pánve dáme ovesné vločky, sezam a skořici a na sucho opražíme. Stáhneme na malý plamen a přidáme datlový sirup a promícháme (vločky by se měly k sobě trochu přilepit). Přidáme čokoládovou směs a ještě jednou důkladně promícháme. Na závěr přidáme brusinky a rozinky, granolu necháme vystydnout a poté ji můžeme uzavřít do dózy, nebo rovnou servírovat :-)

 

Vaříte podle mých receptů? Nezapomeňte nahrát výsledek na Instagram, označte mě na fotce @jona.veglife a přidejte #vegajemega :)

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.