Přihlaš se k odběru, ať se jako první dozvíš o nových receptech, článcích a soutěžích. Už Ti nic neunikne ;)

Krémová polévka z kukuřice

Můj přítel nemá polévky moc v lásce, občas nějakou sní, občas mu nějaká moje i chutná, ale většinou mi přijde, že jen aby neurazil.. Tuhle si ovšem naprosto zamiloval. Nekecám – snědl ji skoro celou sám a ještě jsem na jeho žádost dělala druhý den další várku – takže pokud taky nejste úplně polévkoví, zkuste dát šanci téhle, třeba vás příjemně překvapí :-) Toto množství je asi na 4 menší porce, nebo dvě velké :-)

  • Kousek vegan másla na smažení nebo olivový olej
  • 1/2 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 konzerva kukuřice
  • 0,5l zeleninového vývaru
  • 1 brambora
  • jarní cibulka (na ozdobení)
  • Snítka petrželky (na ozdobení)
  • sůl, pepř

Cibuli nakrájíme na drobné kostičky, bramboru nahrubo nastrouháme, jarní cibulku nakrájíme na drobná kolečka a petrželku opláchneme a posekáme.

V hrnci rozehřejeme rostlinné máslo nebo olej, přidáme cibule a smažíme, dokud nezesklovatí. Pak přidáme stroužek česneku, promícháme a zasypeme kukuřicí – použijeme jen 3/4 konzervy, zbylou 1/4 využijeme později. Kukuřici v hrnci zalijeme 0,5l zeleninového vývaru, přidáme nastrouhanou bramboru a lehce povaříme cca 5 minut. Poté polévku rozmixujeme, kdo má rád hladké mixuje dohladka, kdo dává přednost hustějším polévkám, nemusí mixovat dlouho. Podle chuti dosolíme a dopepříme.

Servírujeme s čerstvou jarní cibulkou a petrželkou.

XOXO

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *