Veganské čokoládové muffiny rychlý recept
Sladké, Snídaně

Klasické kakaové muffiny

Když si chcete udělat něco sladkého, nic doma nemáte a jste líní dělat něco složitého, přicházejí na řadu tyhle muffiny. Super jednoduchý recept, který vyjde na nula nula prd peněz a do půl hoďky je hotovo. Pokud se chystáte péct něco na oslavu a nechcete se srát s dortem, tak je tohle taky dobrá varianta. Můžete vytvořit i nějaký krém a udělat z toho cupcaky, těsto je vláčné a „vlhké“, takže se hodí i s krémem. No prostě je to dobrota a jednodušší už to být nemůže ;)

  • 3/4 hrnku rostlinného mléka (já jsem použila domácí ovesné)
  • 3/4 lžičky jablečného octa
  • 1 hrnek mouky
  • 3/4 hrnku kakaa
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • špetka soli
  • 1 hrnek třtinového cukru
  • 1/2 hrnku řepkového oleje
  • 1/4 hrnku vlažné vody

Troubu předehřejeme na 180°C.

Nejprve si v menší mističce smícháme rostlinné mléko s jablečným octem a necháme odstát. Mezitím smícháme v míse všechny suché ingredience (mouka, kakao, kypřící prášek, jedlá soda, sůl, cukr). Do suchých ingrediencí přidáme mokré (mléko s octem, olej a vlažná voda) a vše důkladně promícháme a zpracujeme v těsto. Pár hrudek ničemu nevadí. Těsto by mělo být tekutější a mělo by se snadno rozlévat.

Formu na muffiny naplníme papírovými košíčky a lžící vléváme těsto. Já mám plech na 12 muffinů a vycházelo to na cca 2 lžíce těsta na muffin, nicméně důležité je, aby byl košíček relativně plný – plníme tedy lehce pod okraj košíčku.

Připravený plech dáme do předehřáté trouby a pečeme cca 25-30 minut. Nejprve troubu neotevíráme, poprvé vyzkoušíme, zda je těsto hotové po cca 18 minutách. Potom můžeme kontrolovat pravidelněji, ale nepřeháníme to. Muffiny jsou hotové, když se těsto nelepí na špejli, kterou zapíchneme do středu muffinu. Hotové muffiny vyndáme z plechu a před servírováním necháme zcela vychladnout. Pokud chceme zdobit krémem, vždy až po úplném vychladnutí.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply