Přihlaš se k odběru, ať se jako první dozvíš o nových receptech, článcích a soutěžích. Už Ti nic neunikne ;)

Klasická a jednoduchá cibuláda

By Posted on 0

Cibuládu miluju. Na pečivo s paštikou (veganskou samozřejmě), do burgerů, sandwichů a třeba i každý vegan sýr s ní chutná líp :D Už jsme tady měli recept na cibuládu z červené cibule, která je, i když to třeba nevypadá, o dost jiná – takže dneska se pustíme do té klasické :)

  • řepkový olej
  • 3 velké žluté cibule
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce vinného octa
  • zeleninový vývar podle potřeby
  • 1 lžíce agáve sirupu (může být i jiný)
  • pepř na dochucení

Nejprve nakrájíme cibule na půl kolečka a rozděláme jednotlivé vrstvy od sebe. V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme cibule a smažíme dosklovata – poté přidáme cukr a mícháme, dokud se nerozpustí. Přidáme vinný ocet, promícháme a přikryjeme pokličkou. Necháme pod pokličkou vařit asi 30 minut, podle potřeby podléváme vývarem, já tam vždycky naleju jen trošku, aby se nepřipalovalo dno a pak zase přikryju a po chvíli zkontroluju a případně zase podleju. Cibule by měla zkaramelizovat, zbarvit se dohněda. Na ochutnání by měla být sladká, po těch 30 minutách ale stejně ještě přidávám lžíci agávového sirupu, pomůže to konzistenci, ale pokud vám to vyjde pěkně, tak ho dávat samozřejmě nemusíte. Podle chuti přidám pepř a to je celé :-)

Vaříte podle mých receptů? Nezapomeňte nahrát výsledek na Instagram, označte mě na fotce @jona.veglife a přidejte #vegajemega :)

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.