Recept na veganské palačinky
Česká klasika, Sladké, Snídaně

Jednoduchý recept na klasické palačinky

Spousta lidí mi nevěří, že se dá z receptu na palačinky prostě jen odebrat vajíčko. Tak budiž vám tahle fotka a recept důkazem. Vážně nemusíte v receptu nic měnit, prostě tam jen nedáte to vajíčko a veganské palačinky jsou na světě. Tenhle recept je na cca 8 palačinek.

  • 300g hladké mouky
  • 1/2 litru rostlinného mléka (já jsem použila mandlové)
  • 1/2 lžíce cukru
  • špetka soli

Vše dáme do mísy a vyšleháme v těsto. Na pánvi rozehřejeme kapku oleje, nalijeme těsto a rozlijeme do krajů pánve, tak abychom měli tenkou vrstvu a smažíme. Jakmile se z těsta utvoří ucelený kruh, palačinku otočíme a smažíme z druhé strany. Hotová palačinka je světlá, ale stejná jako neveganská ;) Můžeme jíst s rozmačkaným ovocem, zmrzlinou, marmeládou nebo veganskou verzí nutelly (ano, i to se prodává). Pocukrované nebo jen tak :)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Petr 2017-10-12 at 17:37

    Z toho receptu dej pryč cukr protože karamelizuje … chybí trocha pohankové mouky,která to bude držet pohromadě.

  • Leave a Reply