Přihlaš se k odběru, ať se jako první dozvíš o nových receptech, článcích a soutěžích. Už Ti nic neunikne ;)

Jablka v těstíčku

Pokračuju na vlně party foodu, prostě proto, že mě to baví – je to rychlé, jednoduché a my si rádi něčeho dobrého zobneme. Sice žádnou silvestrovskou párty letos hostovat nebudeme, ale i tak vám sem ještě pár receptů přidám :-) Teď jsme měli dva slané, tak je na čase dát něco sladkého. Tohle jsou jablečné jednohubky, v podstatě takové mini štrůdly.. ale trochu jinak.

  • Listové těsto
  • 1 jablko
  • 2-3 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1/2 lžičky citronové kůry
  • 20g mandlových plátků
  • 30g Alsanu nebo jiného margarínu

Předehřejeme troubu na 190°C. V misce smícháme skořici s citronovou kůrou, přidáme třtinový cukr a znovu promícháme.  Listové těsto vyválíme a nakrájíme na menší trojúhelníky (na obdélníky, které pak rozkrojíme ještě na půl). Rozpustíme veganské „máslo“ a potřeme jednu stranu trojúhelníku, kterou posypeme cukrovou směsí a plátky mandlí. Na jednu stranu položíme plátek jablka a zabalíme. Hotové jablka v těstíčku vyskládáváme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozpuštěným vegan máslem a dáme péct asi na 15 minut.

Jablečné jednohubky - příprava

Jablečné jednohubky – příprava

Vaříte podle mých receptů? Nezapomeňte nahrát výsledek na Instagram, označte mě na fotce @jona.veglife a přidejte #vegajemega :)

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.