Veganské recepty - houbový guláš
Česká klasika, Hlavní jídla

Houbový guláš ze syrovinek

Konečně jsem zas jednou uvařila něco nového :-) Chalupu máme uprostřed lesů, hub tady roste požehnaně a samozřejmě není nad to vstát v pět ráno, vyrazit do lesa, do osmi mít nasbíráno a mezi pracovními věcmi si navařit. Na návštěvě máme strejdu, tety, sestřenici, bratrance, takže je nás tu hodně a guláš je jedno z těch jídel, kterých se dá uvařit kotel a nají se celá rodina. Přestože u nás není žádný vegetarián, natož vegan, tak je houbový guláš nadchl – do jednoho :-)

  • řepkový olej
  • 1 cibule
  • 4 brambory
  • 10 syrovinek
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce sladké papriky
  • 4 kuličky nového koření
  • 1 lžička kmínu
  • 1 bobkový list
  • 1 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • kuličky pepře

V hrnci rozpálíme olej, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a osmahneme. Přidáme na větší kusy nakrájené syrovinky, znovu osmahneme, podlijeme troškou vody a necháme dusit pod poklicí asi 30 minut (syrovinky jsou tuhé) a pravidelně podléváme troškou vody. Přidáme nové koření, kmín, bobkový list, sůl a pepř. Brambory nakrájíme na kostičky, přidáme do směsi, lehounce podlijeme a dusíme dalších cca 20 minut. Odklopíme poklici, necháme vyvařit vodu, zasypeme paprikou a poprášíme lžící hladké mouky, zprudka osmahneme a zalijeme vodou tak, aby byly syrovinky pod vodou a bylo vše dostatečně husté, provaříme asi 10 minut, přidáme vymačkaný česnek a necháme odležet.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply