Přihlaš se k odběru, ať se jako první dozvíš o nových receptech, článcích a soutěžích. Už Ti nic neunikne ;)

Houbové risotto (bez vína)

Vždycky jsem si říkala, že si jednou udělám risotto, ale buď se mi nechtělo, že je to na dlouho, nebo jsem si vzpomněla, že nesnáším, když se vaří s vínem :D Takže když mě dneska kamarádka naučila risotto, které je hotové asi za dvacet minut a žádný víno tam nedává, tak jsem byla v sedmým nebi. A samozřejmě pro vás chci to nejlepší, takže se o recept podělím (a souhlas na to mám haha, díky Kaťas!) Jo a množství je na 2 porce.

  • řepkový olej
  • 1 žlutá cibule
  • 200 g žampionů
  • 100 g arborio rýže
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • sůl, pepř na dochucení

Cibuli nakrájíme na drobné kostičky, žampiony oloupeme, zbavíme noh a klobouky pokrájíme na tenké plátky. V hrnci rozehřejeme olej, zpěníme cibulku, přidáme žampiony a chvilku smažíme, žampiony se zmenší, zhnědnou a změknou. Pak přidáme rýži a ještě asi minutku smažíme. Zalijeme vývarem tak, aby byla rýže ponořená, přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou a ztlumíme plamen. Vaříme, dokud se voda částečně neodpaří a pak zase podlijeme vývarem a přikryjeme, a tak pořád dokola dokud nám vývar nedojde. Rýže by měla být měkká, ale ne rozvařená a rozblemclá, takže pokud vám vývar nestačí, dolijte ještě případně trochou vody a zase nechte odvařit. Celkově to trvalo nějakých 20-25 minut. Voilá.

XOXO

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *