Přihlaš se k odběru, ať se jako první dozvíš o nových receptech, článcích a soutěžích. Už Ti nic neunikne ;)

Dýňový tataráček od paní Hubené

Včera jsem vám přislíbila recept od paní Hubené na dýňový tataráček, do kterého jsem se naprosto zamilovala na včerejším dýňování. Tatarák byl před veganstvím moje asi vůbec nejoblíbenější jídlo, a i když jsem ho už pár let neměla, včera jsem si konečně dala něco, co tomu bylo neskutečně blízko. Dřív jsem zkoušela všechny možné veganské varianty z papriky, rajčat, batát apod., ale nic se tataráku zdaleka nepřiblížilo. Tenhle dýňový tataráček ale opravdu mile překvapil a určitě jsem ho nejedla naposledy. Jelikož jsem se do něj fakt zamilovala, tak jsem si vyžádala souhlas a můžu se s váma o recept podělit :-)

Na 4 topinky:

  • 300g očištěné dýně
  • 1 malá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce kečupu
  • 2 lžičky plnotučné hořčice
  • 1 lžička worcestrové omáčky

Dýni nakrájejte na kostky a poduste asi 10 minut doměkka se 100ml vody. Přebytečnou vodu slijte a dýni rozmixujte. K dýňovému pyré přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, kečup, hořčici a worcestrové omáčky. Osolte a opepřete podle chuti. Natírejte na topinky.

P.S.: Někdo mi kdysi říkal, že worcester není vegan, je možné, že některé nejsou, já používám „Worcestrová omáčka“ od značky „Mikado“, kde jsem ve složení nic nevegan nenašla ;)

XOXO

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *