Veganská dýňová cuketová polévka
Bez lepku, Polévky

Dýňovo-cuketová polévka

Venku je chladno, tak se potřebuju zahřát. Udělala jsem si dýňovou polévku, jelikož je ale ještě pořád léto, tak jsem tam dala i cuketu, ať si to ještě trochu užiju. A musím se teda pochválit, fakt se povedla :-) Ale už žádné žvanění a jdeme na to.

  • řepkový olej
  • 1  menší cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1  dýně hokkaidó
  • 1 cuketa
  • 1l zeleninového vývaru
  • 1/2 lžičky cayenne pepř
  • 1/2 lžičky sladké papriky
  • 1 lžička kari
  • sůl, pepř

Troubu předehřejeme na 200°C. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na plátky, cuketu omyjeme, nakrájíme na kostky, dýni omyjeme, vydlabeme, semínka si můžeme nechat stranou, a zbytek dýně nakrájíme na kostičky. Plech vyložíme pečícím papírem a rozprostřeme dýni a cuketu a pečeme asi 20 minut v troubě, aby nám zelenina změkla.

V hrnci rozehřejeme olej, přidáme cibuli a smažíme dosklovata, pak přidáme česnek a zprudka osmažíme, dáváme ale pozor, aby se nespálil. Přidáme pečenou dýni a cuketu a ještě asi 2 minuty smažíme. Zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme asi 20 minut. Stáhneme z ohně a polévku rozmixujeme, poté vrátíme na sporák a přidáme koření. Ještě asi 5-10 minut povaříme a můžeme servírovat. Já zdobím sezamovými semínky a praženými dýňovými semínky.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply