Přihlaš se k odběru, ať se jako první dozvíš o nových receptech, článcích a soutěžích. Už Ti nic neunikne ;)

Dýňové curry

Halloween se kvapem blíží, dýní je pořád všude dost a my jich máme doma pár ještě nezpracovaných, takže jsme se rozhodli kromě dýňového tataráčku, který si teď děláme dost často, vyzkoušet i něco jiného. Vzpomněla jsem si, že jsem viděla v restauraci curry s dýní, tak jsem si udělala vlastní veganskou verzi a tady máte recept. S výsledkem jsme dost spokojení, i když to ze začátku nevypadalo úplně nadějně, tak jsme to odladili a je to nakonec dost zážitek, v dobrém slova smyslu samozřejmě :-)

Pokud jste milovníci pálivého jídla, přidejte 1/2 lžičky chilli v prášku nebo jednu chilli papričku.

  • Rýže (jako příloha)
  • 2 lžíce oleje
  • 1 malá cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 4 lžičky nastrouhaného zázvoru
  • 3/4 lžičky skořice
  • 3/4 lžičky kurkumy
  • 1 lžička kmínu
  • 2 lžíce žluté curry pasty
  • 1 plechovka pokrájených rajčat (cca 400 g)
  • 1 plechovka kokosového mléka (cca 400 g)
  • 1 dýně Hokkaido, pokrájená na kostky
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • Sůl, pepř

Ve větším hrnci rozehřejeme olej a přidáme cibuli, restujeme do měkka, cca 2 minutky a pak přidáme zázvor, curry pastu, koření a česnek. Zprudka zasmahneme a zalijeme rajčaty z plechovky a kokosovým mlíkem. Důkladně promícháme, přidáme dýni, znovu promícháme a vaříme na menším plameni pod pootevřenou pokličkou zhruba deset minut, aby dýně změkla. Poté zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme stále na mírném plameni, ale už bez pokličky dalších asi 10 minut. Dosolíme a dopepříme podle chuti. Servírujeme s rýží.

XOXO

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *