Přihlaš se k odběru, ať se jako první dozvíš o nových receptech, článcích a soutěžích. Už Ti nic neunikne ;)

Čočka v rajčatové omáčce po indicku

Začali jsme s Michalem cvičit a taky ve velkém pojídat luštěniyn, muhehe. Takže tady je další recept, který jsme si v poslední době zamilovali – čočka v rajčatové omáčce, mňam. Pokud nemáte rádi pálivé jídlo, jednoduše nedávejte chilli ;) Množství je na dvě super velké porce pokud jíte samotné, správně by se to ale mělo jíst s rýží. My máme radši čočku, která je pevná, na zkus, ne tvrdá, ale ne úplně měkká. Pokud dáváte přednost té měkkoučké až kašovité, tak prostě jen vařte dýl.

  • olivový olej
  • 1 cibule, nadrobno
  • 2 stroužky česneku, na tenké plátky
  • 1 lžička chilli
  • 1/2 lžičky kari
  • 1/2 lžičky sladké papriky
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 1/2 lžičky zázvoru
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • 1,5 hrnku čočky
  • 1 konzerva loupaných rajčat
  • 3 hrnky zeleninového vývaru
  • sůl podle chuti

V hrnci rozehřejeme olivový olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a všechno koření a lehce zasmažíme, dokud cibule nezměkne. Poté přidáme čočku a ještě asi 3 minuty smažíme, načež zalijeme rajčaty a zeleninovým vývarem. Přikryjeme pokličkou a na středním plameni vaříme asi 20-30 minut podle potřeby, dokud čočka nezměkne tak, jak si přejeme. Občas pokličku odkryjeme, promícháme a pokud je potřeba, podlijeme zeleninovým vývarem.

Vaříte podle mých receptů? Nezapomeňte nahrát výsledek na Instagram, označte mě na fotce @jona.veglife a přidejte #vegajemega :)

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.