Přihlaš se k odběru, ať se jako první dozvíš o nových receptech, článcích a soutěžích. Už Ti nic neunikne ;)

Červené zeleninové kari

Dnes snadný recept na kari. Už jsme tady měli na podzim dýňové a dnes tu máme klasické zeleninové. Tohle je s červenou curry pastou, takže o kousíček pálivější, než právě to dýňové, které je se žlutou pastou. Nicméně i tak mi přijde relativně jemné, úplně vám to hubu nevypálí ;)

  • Rýže (jako příloha)
  • olivový olej
  • 1 cibule
  • 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce červené curry pasty
  • 1/2 žluté paprika
  • 1/2 červené paprika
  • 1 cuketa
  • 1 plechovka krájených rajčat (400 g)
  • 1 plechovka kokosového mléka (400 g)
  • sůl podle chuti

Nejprve si nakrájíme zeleninu – papriky na proužky, cuketu na kolečka a pak ještě na půlky, nastrouháme zázvor, oloupeme česnek a cibuli, tu nakrájíme na kostičky. Dáme vařit rýži a mezitím si připravíme kari. Ve velké hlubší pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli a necháme zpěnit. Přidáme zázvor a vymáčknutý nebo utřený česnek a posmažíme cca minutu. Přidáme curry pastu a důkladně promícháme, posmažíme ještě cca minutu. Přidáme zeleninu a nakrájená rajčata a důkladně promícháme. Poté přidáme kokosové mléko a ještě jednou důkladně promícháme, pokud máte mléko vychlazené, tak počkejte až se všude rozpustí, jinak vaříme asi 5-10 minut na mírnějším plameni. Pokud se vám zdá směs moc hustá, můžete přidat trošku vody. Podle chuti dosolíme. Servírujeme s rýží.

Vaříte podle mých receptů? Nezapomeňte nahrát výsledek na Instagram, označte mě na fotce @jona.veglife a přidejte #vegajemega :)

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.