Přihlaš se k odběru, ať se jako první dozvíš o nových receptech, článcích a soutěžích. Už Ti nic neunikne ;)

Celerové řízky (na Vánoce místo kapra)

A je to tady! První vánoční recept, oujééé. Oukej, tak až tak vánoční to není, protože celerové řízky dělám doma v průběhu celého roku, ale rozhodně jsou s bramborovým salátem skvělou volbou pro štědrovečerní večeři :) Variant vám ale snad stihnu přinést více, ať můžete vybírat. Prozatím tedy první varianta, a sice celerové řízky obalované v hrašce. Taky ideální způsob, jak zavřít pusu neveganům, kteří vám budou tvrdit, že veganství je drahé. Z velkého celeru (16 Kč), půlky hrašky (42 Kč) a pár brambor (20 Kč) máme jídlo pro šest lidí, což vychází jestli počítám dobře na 13 kč/porci, děkuju pěkně.

  • 1 velký celer
  • 2 lžičky rozmarýnu
  • 1 lžička oregana
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička sladké papriky
  • sůl
  • Řepkový olej
  • 100g hrašky na obalování
  • Příloha – brambory, bramborový salát ad.

Nejdřív dávám vařit osolenou vodu a mezitím si připravím celer – oloupu a nakrájím na plátky, jakmile začne voda vřít, vhodím do ní celer a vařím cca 5 minut, aby změknul. Pak celer vyndám, a do stejné vody dávám brambory. Jakmile jsou brambory vyřešeny (to znamená v hrnci), opláchnu celer studenou vodou, aby se s ním dalo pracovat (ne úplně do studena, jen ať se nespálím). V mističce si smíchám koření, a celerové plátky z obou stran posolím a okořením. V další misce si připravím těstíčko na obalování podle pokynů výrobce (100g hrašky na obalování + 150ml vody – tohle množství na jeden celer stačilo úplně akorát) a celerové plátky z obou stran obalím v těstíčku. Na pánvi rozpálím olej a smažím, z každé strany cca 3-7 minut, podle potřeby, těstíčko by se mělo opéct pěkně dozlatova. Pak stáhnu z ohně a jemně osuším ubrouskem. Sliju vodu z brambor a servíruju.

Vaříte podle mých receptů? Nezapomeňte nahrát výsledek na Instagram, označte mě na fotce @jona.veglife a přidejte #vegajemega :)

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.