Přihlaš se k odběru, ať se jako první dozvíš o nových receptech, článcích a soutěžích. Už Ti nic neunikne ;)

Burákové sušenky s marmeládou

Dneska si ten den prostě potřebuju osladit! Obvykle moc fanoušek sušenek nejsem, ale poslední dobou na ně mám chuť čím dál častěji. Dneska teda easy peasy recept na domácí sušenky z arašídového másla s marmeládou. LOVE. Marmeládu jsem použila svojí, stejně tak kondenzované mléko, recepty tady: chia marmeláda, kondenzované mléko :-)

  • ¼ hrnku cukru
  • 1 ½ hrnku hladké mouky
  • 6 lžic burákového másla
  • 8 lžic kondenzovaného mléka
  • 1 lžíce veganské marmelády

Ingredience vložíme do mísy a zpracujeme v těsto – počítejte s tím, že bude patrně potřeba uhníst těsto rukama. Hotové těsto zabalíme do potravinářské folie a dáme chladit asi na 15 minut do lednice. Mezitím si předehřejeme troubu na 180°C, plech vyložíme pečícím papírem. Když je těsto vychlazené, připravíme sušenky. Nejprve z kousku těsta uválíme kuličku (doporučuju nejdříve zpracovat celé těsto na kuličky, ať jsou sušenky stejně velké), tu vložíme na plech a prsty jemně zmáčkneme, abychom vytvořili placatý kulatý tvar. Do každé takto připravené sušenky vymáčkneme vprostřed malý důlek, do kterého dáme lžičkou marmeládu. Takhle postupujeme se všemi sušenkami, mezi jednotlivými sušenkami necháváme rozestupy. Pečeme asi 15 minut, nebo dokud sušenky nezískají zlatavou barvu.

Vaříte podle mých receptů? Nezapomeňte nahrát výsledek na Instagram, označte mě na fotce @jona.veglife a přidejte #vegajemega :)

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.