Přihlaš se k odběru, ať se jako první dozvíš o nových receptech, článcích a soutěžích. Už Ti nic neunikne ;)

Bezlepkový banana bread s borůvkami by Kaťas

By Posted on 0

Vyrazili jsme onehdá s kamarády na piknik a Kaťas nám připravila bezlepkový veganský banana bread s borůvkami, který byl naprosto luxusní, takže mi nezbývalo nic jiného než si vyprosit recept, abych se o něj s vámi mohla podělit. A jelikož je Katík skvělá, tak nic nenamítala, napekla znova (na pikniku jsme ho snědli dřív, než nás ho napadlo vyfotit), vyfotila a poslala :))) Juchů! Tak tady je!

  • 2 hrnky rozmixovaných banánů (3 velké, nebo 4 menší)
  • 1/3 hrnku kokosového oleje
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 1 hrnek rýžové mouky
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • špetka soli
  • půl hrnku lehce pomixované čokolády
  • hrnek borůvek

Troubu rozehřejeme na 180°C, ideálně použijeme horkovzduch.

Banány smícháme s rozpuštěným kokosovým olejem a javorovým sirupem, přidáme mouku, kypřící prášek a špetku soli a promícháme. Na závěr opatrně vmícháme čokoládu s borůvkami. Formu na chlebíky vymažeme a vysypeme (použít můžeme kokosový olej a mouku, nebo rostlinné máslo), případně vyložíme pečícím papírem a vlijeme těsto. Pečeme cca hodinu, zkontrolujeme zapíchnutím špejle – pokud se těsto nelepí, máme hotovo. Před vyklopením necháme vystydnout.

Vaříte podle mých receptů? Nezapomeňte nahrát výsledek na Instagram, označte mě na fotce @jona.veglife a přidejte #vegajemega :)

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.