Přihlaš se k odběru, ať se jako první dozvíš o nových receptech, článcích a soutěžích. Už Ti nic neunikne ;)

Avokádová pomazánka, jakože alá tatarák (ale tatarák to není)

Jak už jsem psala někdy dřív, receptů na veganské „tataráky“ jsem vyzkoušela nespočet, ale žádný mě nijak extra nenadchnul, kromě toho dýňového. Tenhle si ale i tak dělám ráda, protože když není po ruce dýně, nebo to chci mít raz dva hotové, je to docela uspokojivá varianta – nicméně já prostě tomuhle úplně přízvisko tatarák dávat nechci, i když je to dobrota, není to ono. Ale jen proto, že to neodpovídá masové předloze, ještě neznamená, že to není dobré, právě naopak :-) Navíc se blíží Silvestr, a kdo bude pořádat party nebo jiné posezení, určitě tímhle receptem nepohrdne.

  • 1 zralé avokádo
  • 1/4 červené papriky
  • cca 100g sušených rajčat v olivovém oleji
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 lžičky sladké papriky
  • 1 a 1/2 lžíce hořčice
  • 1 a 1/2 lžíce kečupu
  • 1/2 červené cibule
  • Sůl, pepř, worcester na dochucení (u Worcestru pozor, ne všechny jsou veganské)

Do mísy vložíme avokádo, pokrájenou papriku, vymáčknutý stroužek česneku, sušená rajčata i s olejem, sladkou papriku, hořčici, kečup a rozmixujeme. Podle chuti dosolíme, dopepříme a přidáme worcester. Na závěr pokrájíme nadrobno červenou cibuli a zamícháme (nemixujeme!). Servírujeme ideálně na topince potřené česnekem. Recept může být i bezlepkový, pokud namažete na bezlepkové pečivo.

Vaříte podle mých receptů? Nezapomeňte nahrát výsledek na Instagram, označte mě na fotce @jona.veglife a přidejte #vegajemega :)

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.